lauantai 26. heinäkuuta 2014

Viikon visiitti mäntyharjulla...


Mäntyniemen mökillä

Mäntyharju on ehkä parhaimpia mökkikuntia allekirjoittaneen mielestä, mukavan lähellä pääkaupunkiseutua, hyviä kalapaikkoja, maalaismaisemaa ja aktiviteettejä.
Viikko mökillä teki enemmän kuin hyvää ja arki unohtui mukavasti.
Tässäpä siis fotoilua ihan möksän pihapiiristä:











Haukkavuori

Tutkailtiin pojan kanssa maastokarttaa internetin ihmeellisestä maailmasta mäntyharjun seudulta, ja itseasissa etsiskelin jyrkkärinteisiä rantoja josta pääsisi rannalta jigailemaan, ja löydettiinkin juolasvedeltä paikka jossa samointein rannassa melkein 30m syvää. Lisäksi kartta ilmoitti paikassa olevan kalliomaalauksia ja paikan nimeksi paljastui Haukkavuori, joten oli pakko lähteä tutkimusretkelle ihan retkeily mielessä. Katsastin lähimmäksi menevän tien kartasta ja lähdettiin ajelemaan paikanpäälle. Pääsimme tien alkuun joka meni kohti haukkavuoren juurta ja heti alussa tienomistajan toimesta oli tielle pystytetty merkki jotta pidemmälle ajo ehdottomasti kielletty jos et ole maanomistaja, joten jätimme auton pienelle levikkeelle jossa sijaitsi mökkiläisten sekajäteastia. Otimme juomapullot mukahan ja läksimme kävelemään kohti haukkavuorta. Matkaa oli reilu kilometri tietä pitkin, selviä polkuja ei löydetty vuorelle ja otimme tieltä vaan suunna kohti vuoren huippua hieman loivemmasta kohdasta. Lopulta selvisimme vuoren huipulle ja näkymät oli huikeat. Sitten lähdimme etsimään kalliomaalauksia elikkäs laskeuduimme selkeää polkua pitkin aina veden rajaan asti jostä pääsi aivan huikealle nuotiopaikalle ja paikalla oli myös opastekyltti Haukkavuoresta, Aivan huikean hieno nähtävyys, ja harmitti ettei ollut nokipannua ja makkaraa mukana reissussa ja veneelle itseasiassa paljon helpompi paikka saavuttaa kuin mantereen kautta, paikalliset tiesivätkin toki asian ja kaikki jotka alueella kulkivat tulivatkin veneellä paikalle.

Tässäpä kuvakollaasi alueesta, olkaapa hyvä:)






Nuotiopaikka

Ehkä upein ulkohuussin paikka ever mitä oon nähnä



Käykäähän täällä tykkäämässä:) Haukkavuori facebook

Lisäksi täytyy suositella kaikille mäntyharjussa vieraileville ainakin veteraanipuistoa jossa on Aito puolijoukkue korsu jossa erittäin paljon kaikkea kiinnostavaa suomen sodista kiinnostuneille, lisäksi pappilan alue oli todella upea, suosittelen ja paljon jäi vielä näkemättä ja kokematta varmasti, ne sitten ensi kerralla:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti